Co letos zůstat doma?

08.03.2018

Chystáte se na dovolenou jako každý rok? Milujete pláže, sluníčko a exotické destinace? Co ale letos zůstat doma? Ne, rozhodně nezamýšlíme připravit vás o zasloužený relax. Jen chceme připomenout, že i u nás v Česku je krásně. Chaty a chalupy se těší na své nové návštěvníky.

Jaké jsou výhody dovolené v Česku?

Zatímco každý míří do zahraničí, co možná nejdále českým hranicím, na krásy České republiky se zapomíná. A zatímco někdo má procestovaný celý svět, Česko je pro něho španělskou vesnici. Co s jeho objevováním začít letos? Trávení dovolené v České republice má totiž řadu výhod.
* Ušetříte za letenky, za pasy a povinné očkování.
* Celkově vás může dovolená v Česku vyjít na pár korun oproti dovolené v zahraničí.
* Dorozumíte se vždy a všude. Pokud tedy nenarazíte na blbce :)
* Nemusíte měnit peníze.
* Cestovat můžete autem, vlakem či autobusem, což vám u nás půjde lépe než v zahraničí.
* Vyhnete se velkým teplotním skokům.
* Cestovat zde můžete i s velmi malými dětmi.
* Dovolená v ČR dokáže být různorodější než týden strávený na pláži.

Kde sehnat tipy na výlety?

Tipů, kam se v České republice podívat, je spousta. Perfektní tipy na výlety seženete nejen od přátel, ale i na nejrůznějších portálech zaměřených na cestování, třeba právě na tom našem. V rámci jednoho výletu můžete vzhledem k času, který si pro výlet určíte, stihnout i více zajímavých míst. Nejpohodlnější je samozřejmě cestování autem, ale i autobusy a vlaky vás snadno dovezou na zajímavá místa. U téměř každého tipu na výlet uvádíme možnosti jak se dopravit do výchozího bodu výletu, kde zaparkovat atd.

A jak s ubytováním?

A protože je možností kam na výlety opravdu spousta, byla by škoda omezovat se jen na jednodenní či víkendové pobyty. Vzhledem k široké nabídce ubytování v Česku je tady možnost pronajmout si chatu nebo chalupu a v konkrétní destinaci strávit víc než jen jeden den, ideálně třeba o prázdninách celý týden. Velmi oblíbené jsou chaty a chalupy v lesích, u přehrad a rybníků, kde je oproti hlučným městům více klidu. Pronájem celé chajdy vám navíc nabídne dostatek soukromí, kde se Vy a hlavně Vaše děti nebudete muset omezovat a pěkně si to užijete. A finančně to nebude dražší než hotel či penzion. A když ano, tak jen o málo.

U chaty bývá obvykle k dispozici zahrada, kde můžete odpočívat po výletu, grilovat nebo si hrát s dětmi. Řada chat je na rodinné dovolené dobře připravena a kromě obvyklého vybavení nabízí často i zajímavé herní prvky pro děti jako jsou klouzačky, prolézačky nebo tolik oblíbené trampolíny. To v penzionu nenajdete.

Fantazii se meze nekladou. A proto pokud jste otázku vaší letošní dovolené ještě neuzavřeli, není na škodu popřemýšlet nad pravou, nefalšovanou dovolenou v České republice. Rozsáhlou nabídku chat a chalup najdete například na serveru chata.cz

A než pojedete nezapomeňte si přibalit naší mobilní aplikaci, kde všechny tipy na výlety v okolí snadno najdete.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.