Cimbálka v Praha – to je Cimbálová muzika Vltava

18.02.2020

Díky partě skvělých muzikantů nejen na cimbál, kteří se dali v Praze dohromady, si teď čistokrevnou cimbálovou muziku máme možnost užít i v Praze.

Cimbálka v Praze – to je Cimbálová muzika Vltava, která funguje pod vedením kapelníka a nadšeného hráče na cimbál a kontrabas, Petra Goryczky. Kapela hraje obvykle v sestavě čtyř až pěti muzikantů na cimbál, housle, kontrabas a violu. Repertoár je velice pestrý. Hlavní část tvoří známé lidové písně od Slovenska, přes Moravu až po Čechy. Potěší tedy každého „Čechoslováka“. Ale hudebníci umí zahrát i celou řadu dalších písní a zabrousit do jiných žánrů. Velice blízký jim je třeba folk.

Bez cimbálky ani ránu

Mnohé akce se bez kvalitní lidové kapely, ještě lépe profi cimbálky, nemohou obejít. O cimbálku je zájem na všemožných koštech vín a pálenky, též na rodinných oslavách i na firemních večírcích. Umíte si ale bez pořádné cimbálovky představit svatbu – třeba právě česko-slovenskou? Takže hudebníci z Cimbálové muziky Vltava jsou častým hostem i na stylových veselkách.

Na akcích hrají obvykle v krojích, což dává akcím, kam jsou zvaní, ještě více stylu. Umí vnést atmosféru, kdekoliv se hudebníci kapely postaví či posadí ke svým nástrojům. Hrají na firemních večírcích a akcích, ale též v hotelích a penzionech, v restauracích, v lázních, na chatách, přijedou za vámi do firmy a klidně i domů.

Nechte si zahrát své oblíbené lidové písně

Cimbálovka – Praha vám zahraje písně, které milujete vy, vaši rodinný příslušníci, hosté v hotelu, zaměstnanci i klienti. K vínu se hodí Vínečko bílé. Na česko-slovenské svatbě musí zaznít To ta Helpa. Na firemním večírku pro klienty ze slovenského Záhoria Išeu Macek do Mauacek.

Kapela nabízí ceny 4000 Kč za hodinu hraní s tím, že nejmenší částka za akci je 8000 Kč. Nechte si udělat před vaší akcí vždy kalkulaci a nezapomeňte si cimbálku včas na potřebný termín rezervovat.

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.