Cesta domů hledá dobrovolníky pro nový obchod v Žitné ulici

16.06.2024

Dát šanci věcem, které už člověk nepotřebuje, svěřit se s radostmi i starostmi, pořídit si krásnou drobnost, dozvědět se více o možnostech péče o lidi na konci života – to všechno nabízejí dobročinné obchody provozované Cestou domů. Organizace, která už přes 20 let poskytuje péči lidem na konci života, ke svým dvěma obchodům v létě přidá novou pobočku, a to v Žitné ulici 27.

Důležitou součástí provozu jsou dobrovolníci, kteří společně s pracovníky přijímají, třídí a naceňují darované zboží a věnují se zákazníkům. Slouží pravidelně, většinou půlden jednou týdně v čase, který si vyberou.

„Dobročinný obchod je místo otevřené všemu dobrému. Nedostanete se tady jen k bezvadným a originálním věcem, dostanete se hlavně k dobrým lidem s dobrými myšlenkami a dobrými úmysly. A to je potěšení – nejen pro vaši domácnost a šatník, ale zejména pro duši,“ svěřuje se jedna z dobrovolnic. Muži i ženy, kteří v obchodech pomáhají, si cení radostné a pospolité atmosféry. Odměnou za jejich službu je pravidelná individuální i skupinová podpora, možnost účastnit se zdarma kurzů pořádaných Cestou domů nebo bezplatné výpůjčky v knihovně organizace.

Podmínkou je komunikativnost a věk 18 a více let, mnoho dobrovolníků je z řad aktivních seniorů, máme ale i mladé kolegy. Pokud byste se chtěl/a jako dobrovolník do provozu nového obchodu zapojit, podívejte se na web www.cestadomu.cz/hledame-dobrovolniky, kde se dozvíte vše potřebné. Těšíme se na vás!

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.