7 důvodů, proč zůstat s dětmi letos o prázdninách v ČR

23.03.2022

Plánujete si letní dovolenou s dětmi a přemýšlíte, že byste letos neopouštěli Českou republiku a strávili léto v tuzemsku? Přinášíme vám hned sedm důvodů, proč je to skvělé rozhodnutí.

1. Při dovolené v Česku ušetříte

Prvním důvodem je finanční hledisko. Při cestování po Česku, v porovnání s dovolenou v zahraničí, ušetříte za ubytování, stravu, vstupy a všechno ostatní. V České republice existují hotely, které vítají rodiny s dětmi s otevřenou náručí. Potřebujete-li poradit, podívejte se na tipy na hotely pro rodiny s dětmi. Zeptat se můžete také svých přátel a dát na jejich doporučení. Široká nabídka baby-friendly hotelů v tuzemsku vás příjemně překvapí.

2. Užijete si více zábavy

Obáváte se toho, že v tuzemsku si vy, ani vaše děti, neužijete tolik zábavy jako v zahraničí? Obavy nejsou na místě. I v Česku totiž existují termály a aquaparky, které ocení celá rodina. Mnohdy je jejich návštěva dokonce mnohem lepší, než celý den strávený u moře.

3. Nemusíte mít strach z neznámého

Určitě znáte pojem faraonova pomsta, který je úzce spjat s cestováním do Egypta. Dobrá zpráva je, že vás nic takového při cestování po Česku nepotká. Pokud by přece jen nějaké zdravotní potíže nastaly, domluva v české nemocnici je snazší než domluva v nemocnici v zahraničí.

4. Poznáte krásy svého domova

Víte, kde bydlíte? Skutečně znáte všechna místa, která se v České republice nachází? Strávit celé léto v rodné zemi má výhodu v tom, že skutečně poznáte oblast, která je vaším domovem. Navštívíte místa, na kterých jste v životě nebyli, poznáte nové lidi a také svým dětem předáte lásku k rodné zemi.

5. Ušetříte si starosti s vyřizováním na úřadech

S cestováním do zahraničí se pojí celá řada zařizování. Jednou z nich je také kontrola platnosti cestovního pasu. Při cestování po Česku vám zdlouhavé obíhání úřadů a zařizování cestovních dokladů odpadne.

6. Cestovní pojištění při cestování po Česku řešit nemusíte

Přestože cestovní pojištění není položkou, která by vás finančně zatížila, její zařizování vám s cestováním po Česku odpadá. Místo toho můžete částku, kterou za cestovní pojištění ušetříte, použít jako finanční zdroj na výlet, který v rámci vaší dovolené vymyslí vaše děti.

7. Komunikace nebude žádný problém

Nemusíte být nadaní na jazyky a dovolenou si i přesto užijete. V Česku se zkrátka jednoduše domluvíte kdekoliv a kdykoliv. Odpadne vám tedy i případný stres z toho, jak se domluvíte v zemi, jejíž jazyk neovládáte.

Letní dovolená v Česku s sebou nese samá pozitiva. Společně s dětmi si užijete spoustu zábavy, poznáte nová místa a seznámíte se s novými lidmi. Ubude vám spousta starostí se zařizováním letenek, cestovních pasů a dalších nezbytností při cestování do zahraničí. V neposlední řadě samozřejmě ušetříte, což je vždy dobrá zpráva.

Zdroj obrázku: Pixel-Shot / Shutterstock.com

Doporučili byste někomu tento článek? Sdílejte ho na svém Facebooku!




Všechny články

Chytrý nákupní seznam Shoppka

Shopka je chytrý nákupní seznam. Umožňuje vám snadno sdílet nákupní seznamy s členy vaší rodiny či domácnosti. Vytvořte si seznam na webu www.shoppka.com nebo ve svém mobilu a snadno jej sdílejte jedním kliknutím. Aplikace funguje na všech mobilních zařízení s Androidem a na iPhonech nebo ve webovém prohlížeči. Všechny funkce jsou zdarma a nevyžadují žádnou registraci.

Mobilní aplikaci můžete stahovat z Google Play a App Store.